Ετικέτες

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Η ιστορία των μαθηματικών (Richard Mankiewicz)

Πώς εξελίχθηκαν τα μαθηματικά διαμέσου των αιώνων; Πώς συνδέονται με τα μαθηματικά οι κατακτήσεις και οι αλλαγές στον τρόπο ζωής μας; Πώς διαμόρφωσαν οι μαθηματικές ανακαλύψεις την αντίληψή μας για το σύμπαν; Ο Ρίτσαρντ Μάνκιεβιτς αφηγείται την πορεία της σημαντικής αυτής πνευματικής δραστηριότητας μέσα στο πέρασμα του χρόνου και των πολιτισμών. Το προαιώνιο δέος για τις κινήσεις των ουρανίων σωμάτων, τα μυστηριώδη "ημερολογιακά ραβδιά" των προϊστορικών λαών, οι χάρτες που χρησιμοποιήθηκαν στο εμπόριο, τις εξερευνήσεις και τους πολέμους, οι καινοτομίες στην τεχνολογία και στις εικαστικές τέχνες - όλα μαρτυρούν την παρουσία των μαθηματικών στην καρδιά της ιστορίας. Η διαδρομή αυτής της αέναα εξελισσόμενης επιστήμης σημαδεύεται από έναν θησαυρό εικόνων, που φιλοξενείται υποδειγματικά σ' αυτή την έκδοση (Νταλί, Ντυσάν) Η ιστορία των μαθηματικών είναι έτσι ένα αριστουργηματικά αμάλγαμα ιστορίας, βιογραφίας και εκλαϊκευμένης επιστήμης, που φωτίζει έναν απροσδόκητα προσιτό και συναρπαστικό κόσμο.
Η ιστορία των Μαθηματικών (Ρίτσαρντ Μάνκιεβιτς)

Θεωρία Αριθμών - Βιβλίο της Ε.Μ.Ε.

To βιβλίο αποτελεί μια έκδοση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στη  προσπάθειά της για αναβάθμιση της Μαθηματικής Παιδείας στη χώρα μας, για την υποστήριξη του έργου των μαθηματικών, αλλά και για την υποβοήθηση της μελέτης των μαθητών και σπουδαστών.
Ο  στόχος του βιβλίου είναι η απόδοση μιας εισαγωγικής παρουσίασης της Θεωρίας των Αριθμών, ενός από τους βασικότερους κλάδους των Μαθηματικών.

Θεωρία Αριθμών εκδ. Ε.Μ.Ε